Yukon River Quest 2020 teekond: vol 2

(Blogi tegime inglise keeles avalikuks 30.01.2020)


Hei kõigile teile! 


Nagu viimase blogi postituse lõpus lubasime, jagame käesolevas postituses Yukon River Questi poole tehtavaid samme, mida oleme teinud kuni 2020. aasta alguseni.


Jätkakem siis 2019. aasta oktoobriga


Selleks hetkeks olime juba üsna kindlad, et astume välja Yukon River Quest 2020-l, kuid eelnevalt pidime tegelema ühe tõelise võtmetoiminguga - võistlusele registreerimisega. Tulen selle loo juurde eraldi. Kuid teadsime ka, et kestvusalad/-tegevused toetavad meie sooritust Yukon River Questil.


Vasakult: Anette, Robert, Linda (42+ km finiš)

Niisiis, otsustasime osaleda meie kõigi jaoks täiesti esimesel jooksumaratonil “Eesti Maastikumaratonil 42 + K” (selle kohta saate rohkem lugeda siit: EESTI MAASTIKU MARATON 42 + K / 25 K). Me ei pidanud, ega pea ka täna ennast jooksjateks. Sportlikule taustale mõeldes oleme mõlemad (mina ja Anette) lapsest saati enamasti istudes sportinud. Kuid meile meeldis mõte liikuda jalgsi radadel ja looduses viibides ning vähemalt natuke oma vastupidavusvõimet arendada. Ilma spetsiaalse jooksueelse ettevalmistuseta õnnestus meil finišisse jõuda ajaga 5:34:44. See oli tore kogemus ja märkasime, et koos liikumine (mina, Anette ja Robert) oli väärtuslikum, kui me esialgu arvasime.


Pärast seda maratoni kulus meil aega taastumiseks. Mina (Linda) olin kümme päeva Sardiinias, kuid hoidsin Anette ja Robertiga kontakti ning jagasime hetki kirjeldades, kuidas on treppidest kõndida ja kuidas taastumisprotsess kulgeb. Võib öelda, et kõigil meil õnnestus treeningkavade juurde tagasi tulla sujuvalt ja hästi.




Oluline päev… 1. November 2019


See päev (või öö: D) oli mainitud võtmetegevuse kohta - registreerimine Yukon River Quest 2020 avati Eesti aja järgi kell 3 hommikul. Kõik see toimus ühe Halloweeni peo ajal minu sõbra juures. Valmistasime enda kohta eelnevalt natuke infot, veetsime sõpradega tantsides lõbusalt aega ja hoidsime kellal väga täpselt silma peal.


Täpselt kell 3 hommikul istusime arvuti taga ja ootasime registreerimislehe avanemist. Ja see leht avanes! See täpsus (oli positiivselt üllatav)! Kiiresti hakkasime sisestama vajalikku teavet. Rahaülekanne näis olevat tõeline väljakutse, kuna ilmnesid mõned tehnilised probleemid. Niisiis, mõni minut enne kella nelja hommikul võtsin kõne Kanadasse ja üks sõbralik ja abivalmis mees vastas mu kõnele. Ta aitas meie registreerimise lõpule viia ja meil oli vaja talle ülekande väljavõte saata. Mäletan selgelt, kuidas ta ka küsis: "Mis kell praegu Eestis on ... see peaks olema kell 3:00 või midagi sellist". Mina ütlesin: "Kell on peaaegu kell 4 hommikul." Ja ta vastas: "Vau, te olete ikka tugevad naised." Peagi pärast kõne lõppu ilmusime registreerunute nimekirja 90. tiimina. Suudad sa ettekujutada! Ja kohti oli ainult 125 tiimi kohta. Igatahes jäime rahule, hoidsime silma peal ka K2WOM-i tiimidel ja mina isiklikult lootsin, et meie klassis on rohkem tiime kui ainult meie. Lõpuks oli K2WOM klassis kolm võistkonda. Lisateavet tiimide kohta inglise keeles leiate siit: Racer Bios for 2020 Yukon River Quest Entrants

Ilmselge põnevus sellel ööl ei lasknud meil lähiajal magama jääda. Kuid pärast mõnda unetundi oli meil energiat minna Emajõele aerutama. Suur ja oluline samm tehtud, teadsime, et Yukon River Quest võistlusele minekuks on vaja veel palju toiminguid teha.


Mis veel novembris… Dipole Challenge võistlus läbi öö. Rohkem infot sellest võistlusest leiad siit: Dipole Challenge 230 km


Dipole challenge 230 km: Neris jõel keset ööd 

Detsember (tõsisem tegevusplaan ja suusalaager Jõulumäel)


Jõulude ajal tavapärast talve lumega ei saabunud, aga meil oli suurepärane (loetagu seda nii) võimalus teha treeninguid jõel aerutadesi. Lisaks, vahepeal planeerisime kohtumise Andrese ja Leivoga (mehed, kes osalesid Yukon River Quest’l 2018 ja võitsid K2MEN klassi), ja koos World of Kayaks’ga astusime üles lühikeses telesaates, nimega Duubel, et tutvustada, kuhu me läheme juunis 2020 (võimalik järelvaadata siit: Duubel: Eesti naised süstaga maratonile).



Vasakult: Linda, Ahti, Anette, Matti (TV3 stuudio)

Samuti oli meil oma noorte aerutamissportlastega suurepärane võimalus käia suusalaagris Jõulumäel (tänu kunstlumele). Alustasime laagriga kohe päev pärast Jõululaupäeva. Soovisime koos Anettega seda aega maksimaalselt kasutada. Yukoni tegevusplaani kavandamise ja treeningu tegemise mõttes. Tegevusplaani eesmärgiks oli tähtaegade seadmine, millal võtame ühendust võimalike sponsoritega, millal teeme pikemad vastupidavustreeningud, korraldame logistikat jne.

Suusalaager Jõulumäel :)


Lõbus lauamängude õhtu
Treeningtunnid laagris olid tõesti head ja koos treenimine oli väärtuslik. Samuti sai meil palju nalja mängides lauamänge ja tehes punutisi tänu meie lahedatele noortele aerutamistüdrukutele (Säde ja Annabel), kellega koos tuba jagasime. Head treeningrütmi märkasime üsna kiiresti: 8:00 hommikune jooks / jõusaal, ca 10:30 suusatamine kaks tundi, ca 16:00 suusatamine veel kaks tundi ja / või jõusaal. 30.12.19 läbisime Anettega pimeduses 25 km pikkust rada joostes / matkates. See oli ka hea kogemus. Nii kiiresti nagu laager sai otsa, sai otsa ka 2019. aasta.


Comments

Popular posts from this blog

Ja aeg tutvuda Lindaga 😉

Aeg tutvuda Anettega 😉

„What's coming, is coming ... but in full" - Võhandu Marathon 2020